marți, 10 februarie 2009

Benzina anti Petrol

Citesc o stire, de pe un site de stiri, care incepe asa:
"Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, a scumpit de vineri preturile de referinta la benzina cu 5 bani/litru, din cauza evolutiei cotatiilor internationale ale produselor petroliere."

Nimic extrordinar, nu?
Ba da.!

Cum sa cresti pretul la benzina, cand cotatiile internationale ale produselor petroliere au scazut?

Adic, nenea, cat costa mobila ta?
Pai... 1000 lei!
Pai ieri era 800 lei!
Pai da, dar acu` ne da statu` lemn pe gratis!
Aha, logic, imi cer scuze ca am pus o intrebare atat de absurda, ia de aici 1000 de lei!

Asta cam asa e, si sincer, nu cred ca ei sunt de vina pentru problema asta, ci noi, noi pentru ca le permitem...Intrebarea ar fi, ce putem face impotriva unor giganti ca OMV, LukOIL, RomPetrol, etc.
Pai... dupa cateva povesti auzite in stanga si in dreapta, despre aia din dreapta hartii noastre, se pot face destule, asa ca hai sa va prezint macar o povestioara.
Cica era odata un taram fermecat si minunat, in care creseau in copaci ciocolata si in case bani...La ei pe ogoare cresteau vaci mov, care dadeau lapte... ciudat... ALB. Oamenii erau pasnici si prietenosi, vorbeau multe limbi de ale vecinilor, erau bogati si fericiti, si traiau mult si fericiti (tot fericiti, am mai spus fericiti? ah da... fericiti) pana la adanci batraneti. Logic ca vati prins, e vorba de Elvetia.
Bun acum ca am localizat treaba, acum cativa ani, nush cati sicer, cica, guvernul lor a permis importatorilor de carburanti, ca la ei nu se produc, sa mareasca pretul benzinelor cu 0.18% ( zero punct optâshpe la suta). Ce fac oamenii din taramu` fermecat? se "ofuscheaza" si isi pun masinile in drum, dar asta in porportie de 99% dintre ei, si spun ca ei nu mai au nevoie de ele, daca guvernul nu poate sa mentina pretul la benzine pentru ei, nici ei nu isi mai pot permite sa mearga cu masina.
Ce se intampla instantaneu? Vine police, si zice ca le ridica masina, ce zice Helvetu de rand? Ia`o nene.... bineinteles nimeni nu a ramas fara masina, pentru ca guveru si`a dat seama ca, nu are unde sa depoziteze 5 milioane de masini si nici cu ce sa le transporte. Asa ca au redus in ziua urmatoare pretul la carburanti, la nivelul initial, asta cu o informare in prealabil prin mass-media a populatiei in seara cu pricina, prin care asigura populatia ca totul va reveni la normal de la orele 00:00 a noptii.

Aha... cam lunga povestea... dar ok.... ei de ce pot si noi nu?



Noi sa fim sanatosi, ca belelele curg.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu