miercuri, 7 octombrie 2009

Brasov Classic Rally 2009


In weekend am participat la Brasov Classic Rally, editia a V-a, 2009 (BCR2009), organizat de clubul Old Cars Club Transilvania

.
Hai sa va povestesc cam despre ce e vorba intr`un asemenea raliu.
Se iau masini vechi, atestate istoric, sau nu (categoria old timer si young timer), se da un traseu, un roadbook (ghid pe hartie de parcurgere a traseului), se da un anumit timp de a ajunge din A in B.
Simplu, nu? Pai… nu prea. De ce?
1. Pentru ca Organizatorii sunt sadici (un lucru bun) si aleg trasee intortocheate din orase, sau din afara lor.
2. Pentru ca, navigatorul trebuie nonstop sa calculeze timpul dintre repere si viteza de deplasare care trebuie intocmai respectata de pilot.
3. Pentru ca pilotul trebuie sa fie f. atent la repere, sa il asculte pe navigator si sa aiba grija si de viteza. (ca sa nu mai punem la socoteala ca in timpul ala mai si conduce)
Toate aceste chestii “grele” fac sarea si piperul intrecerii, iar ca sa mai indulceasca intrecerea, organizatorii se gandesc in fiecare an la un loc special unde sa fie dusi participantii la raliu, un loc de odihna, relaxare, contemplare, meditare, ascultare a naturii, un loc de care avem nevoie la fiecare sfarsit de weekend ca sa ne reincarcam bateriile.
Anul acesta au fost alese 2 asemenea locuri: Muzeul de istorie de la Cernatul (jud. Covasna), o adevarata frumusete naturala in zona, piese de muzeu f. vechi si bine intretinute care erau exact in tema raliului, avand in vedere ca era un raliu pentru pasionatii de masini vechi si de intretinerea lor. Al 2-ilea loc a fost Cetatea Fagarasului. Cetate construita in jurul secolelor XI-XII pentru apararea limitelor de est ale Europei Occidentale. Cetatea si muzeul din Fagaras sunt de o frumusete rara, zidurile groase ale cetatii, elementele istorice pastrate in muzeu, te duc parca in atmosfera din timpurile trecute, si iti dai seama ca unui soldat de pe vremea evului mediu nu ii era usor deloc.

La eveniment au participat “doar” 11 masini, datorita faptului ca inainte cu 2 saptamani a fost Organizat de catre Gabriel Gordea, in asociere cu Retromobil Bucuresti, Kronstadt Classic Rally ( Suna asemanator cu Brasov Classic Rally? ). KCR e la prima editie, BCR e la a 5`a.KCR are exact acelashi regulament ca si BCR, are acelasi tip de organizare ca BCR.
Stau si ma gandesc…. Oare cine a copiat de la cine, regulamentul. Va las pe voi sa raspundeti. Tineti minte. BCR e la al 5`ilea an, KCR e la primul an.
Mai stau si ma gandesc de ce, a fost pus OSTENTATIV cu 2 sapt. Inainte de BCR?
Am si raspunsul: pentru a arunca in umbra BCR. Organizatorii de la BCR nu fac afacere din acest raliu, ci doar o pasiune. Organizatorii de la KCR au si declarat ca ei vor sa faca bani, afacere.

Una peste alta, evenimentul a fost o reusita din punct de vedere organizatoric, participantii fiind foarte multumiti de calitatea roadbookului (lucru la care KCR a esuat lamentabil, nu sunt in stare nici sa copieze cum trebuie), de modul in care au fost tratati de catre organizatori si de ospitatilatea oamenilor pe care i`au intalnit in drum.












Noi sa fim sanatosi, ca belelele curg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu